Сладоледи

 

 

За нас занаетското производство на сладолед е вистинска страст.
Сладоледот е сложен прехрамбен производ составен од разни состојки од кои секоја состојка игра многу важна улога.

Тие може да се поделат во:
-основни состојки: масти, шеќери, протеини и изглед
-состојки кои се носители на вкусот: малина, лешник, вишњи, овошје...итн.

Филозофијата на нашето претпријатие се содржи во посебно одбраното име : GELATO ФАНТАЗИJA, што значи зајакнување на најдобрата традиција на сладоледот преку враќањето на неговиот углед.

Сладоледот се изработува од увозни компоненти и бази внимателно одбрани и потврдени спрема нормите iso 9001 и vision 2000.

Овошјето кое го користиме во процесот на производството потекнува од домашната фирма „Малине продукт“ која поседува сертификат HACCP.

 

 

Mлечни

Овошни

Extrа Ice Cream

-ванила

-jaгодa

-cookies

-ф'стаци

-шумско овошје

-ванила кекс

-тирамису

-малина

-snikers

-oрев

-праска

-toblerone

-страчатела

-кокос

-nutela

-лешник

-бананa

-cokokeks

-бадем

-зелено јаболко

-kinderlada

-кафе

-кајсија

-rafaelo

-капучино

-боровинка

 

-кикирики

-портокал

 

-bounty (кокос-чоколадо)

-вишна

 

-карамела

-манго

 

-малага

-лимон

 

- чоколадо

-тропик

 

-late amarena

-ананас

 

-joгурт amarena

-брусница

 

-latte gianduia

-капина 

 

 

-мандарина

 

 

-киви 

 

 

-грејпфрут 

 

 

-лимета 

 

 

-диња

 


 

  • Испорака во текот на денот,
  • Цена 600,00/kg
  • Extra ice cream 650,00/kg
  • Примероците за проба бесплатно Ви ги доставуваме на Ваше барање,

Здравствената контрола и исправноста ги врши Заводот за млекарство Белград.